Selecteer een pagina

Deelnemer

"Ik hoop dat het onderzoek veel gezondheidsproblemen
kan voorkomen"

Deelnemer

"Ik hoop dat het onderzoek veel
gezondheidsproblemen kan voorkomen"

Deelnemer

"Ik hoop dat het
onderzoek veel 
gezondheids-
problemen
kan
voorkomen
"

Onderzoeksgroepen

In het NierCheck onderzoek worden twee manieren voor het meten van eiwit in de urine onderzocht. Aan het begin van het onderzoek verdelen we de mensen die in aanmerking komen voor het onderzoek dan ook over twee verschillende groepen. Deze twee groepen zijn:

NierCheck A
Bent u uitgenodigd om deel te nemen aan deze groep? Dit is door middel van loting voor u bepaald. Met deze NierCheck test stuurt u een beetje van uw urine per post naar het laboratorium. In het laboratorium wordt de hoeveelheid eiwit in deze urine gemeten.

Bij de uitnodigingsbrief ontvangt u een toestemmingsformulier, een urinebuisje, een handleiding en een retour envelop. In de handleiding staat beschreven hoe u de test moet uitvoeren. Wij vragen u om deze handleiding goed door te lezen, voordat u begint met de test. Wanneer u de test heeft gedaan, is het belangrijk om het buisje dezelfde dag nog op te sturen naar het laboratorium. Ook is het belangrijk dat u het toestemmingsformulier meestuurt naar het laboratorium. Dit versturen kan met de bijgevoegde retour envelop (een postzegel is niet nodig).

In het laboratorium wordt de hoeveelheid eiwit in de urine gemeten. Binnen twee weken nadat u het buisje met urine naar het laboratorium heeft gestuurd, ontvangt u van ons per post de uitslag. Klik hier voor de gebruiksaanwijzing van NierCheck A.

NierCheck B
Bent u uitgenodigd om deel te nemen aan deze groep? Dit is door middel van loting voor u bepaald. Met deze NierCheck test, meet u thuis de hoeveelheid eiwit in uw urine met hulp van een teststrookje en een smartphone app. Bij de uitnodigingsbrief ontvangt u een testpakketje en een handleiding. In de handleiding staat beschreven hoe u de test moet uitvoeren. Wij vragen u daarom ook om deze handleiding goed door te lezen, voordat u begint met de test.

Het pakketje bevat een aantal onderdelen die nodig zijn voor de test: een urinepotje, een teststrookje, een kleurenkaart en een absorberend viltje. Ook bevat het instructies op de NierCheck app te downloaden. Met behulp van deze app wordt de hoeveelheid eiwit in de urine bepaald. Na het doen van de test krijgt u meteen de uitslag van de urinetest te zien in de app. Klik hier voor de gebruiksaanwijzing voor NierCheck B.

Heeft u vragen?

U kunt via dit formulier contact met ons opnemen. Heeft u een vraag? Kijkt u dan eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag daar al bij staat.

Contactformulier

Samenwerking