Selecteer een pagina

Deelnemer

Ik kies voor gezondheid. Ik doe de NierCheck.

Deelnemer

Ik kies voor gezondheid. Ik doe de NierCheck.

Deelnemer

Ik kies voor gezondheid. Ik doe de NierCheck.

Deelname

Wie worden uitgenodigd?
Het NierCheck onderzoek is een proefbevolkingsonderzoek. In deze eerste fase worden in totaal 15.000 mensen uit de gemeente Breda (Bavel, Breda, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout) uitgenodigd. Dit betreft zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 45 tot en met 80 jaar.

Wie kunnen er mee doen?
Alleen als u een uitnodiging heeft ontvangen om mee te doen aan het NierCheck onderzoek kunt u mee doen. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u niet meedoen met het NierCheck onderzoek. Alle 15.000 deelnemers worden in fases uitgenodigd. Het kan dus zijn dat u later nog wordt uitgenodigd.

Wat als ik al weet dat ik te veel eiwit in mijn urine heb?
Weet u al dat u te veel eiwit in uw urine heeft? Of dat u een te hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, suikerziekte of een verminderde nierfunctie heeft? Of wordt u hier al voor behandeld? Dan vragen wij u toch om deel te nemen aan dit onderzoek, zodat we dan beter kunnen inschatten wat de toegevoegde waarde van de urinetest is.

Deelname is vrijwillig
Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. U bent dus niet verplicht om mee te doen. Beslis pas of u mee wilt doen als u genoeg weet over het onderzoek. Als u meedoet aan het onderzoek, mag u uw deelname op elk moment stoppen. Hiervoor hoeft u géén reden op te geven.

Toestemming
Als u mee wilt doen met het NierCheck onderzoek, vragen wij u om eerst uw toestemming te geven. Dit is nodig omdat het in Nederland verplicht is dat alle deelnemers van een wetenschappelijk onderzoek schriftelijk verklaren dat zij vrijwillig mee doen aan het onderzoek. Zonder het volledig ingevulde toestemmingsformulier kunt u niet deelnemen aan het NierCheck onderzoek! Zie Toestemming voor meer informatie waar wij precies uw toestemming voor vragen.

Informeren huisarts
Alle huisartsen in de gemeente Breda hebben algemene informatie over dit onderzoek ontvangen. Uw huisarts ontvangt uw resultaten alleen wanneer u deelneemt aan het vervolgonderzoek in het Amphia Ziekenhuis en wanneer u daar toestemming voor geeft. Wanneer het nodig is kan de huisarts met u een behandelplan afspreken. De huisarts zal mogelijk advies geven over gezond leven en/of medicijnen voorschrijven om het risico op nier-, hart- en vaatziekten te verlagen.

Heeft u vragen?

U kunt via dit formulier contact met ons opnemen. Heeft u een vraag? Kijkt u dan eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag daar al bij staat.

Contactformulier

Samenwerking